Pinsa a Pizza – jaký je v tom rozdíl?
Pinsa a Pizza – taky nevíte v čem se liší?
Za svá léta existence se hra s pizzou neustále vyvíjela do té podoby, v jaké je dnes. Vidíme různé různé styly pizzy, které se pečou, aby uspokojily různé chutě. Jen na chvíli přemýšlejte … je tu tenská kůrka, tlustá kůrka, pizza s plněným okrajem, Focaccia a dokonce i Calzone. Seznam jde pokračuje dál a dál a všichni máme své oblíbené.
Když přemýšlíme o vývoji pizzy, je pravda, že je velmi snadno dostupná a známá po celém světě. Ale po pravdě, jsme jen nejnovější generací, která se připojila k šílenství milující pizzu! Co kdybychom vám řekli, že inovátoři pizzy existovali před více než 600 lety? Slyšeli jste správně. Staří Římané vytvořili speciální typ základu pizzy, který je dnes velmi žádaný. Pizza Roman Pinsa! Římané to považovali za takovou pochoutku, že starověcí kněží dokonce nabídli starověkým bohům římskou Pinsu, aby si je usmířili.
Co je pinsa?
Slovo „Pinsa“ pochází z latinského slova „Pinsere“, což v doslovném překladu znamená „tlačit těsto rukama“. Roman Pinsas někteří také znají jako Pinsa Romana – ale je to přesně to samé. Základ pro Pinsa Romana se vyrábí pomocí jiné metody než vaše obvyklá pizza a na oplátku to vytváří jedinečný konečný výsledek.
Pinsa je popisována jako „lehká pizza“, která má zvenčí křupavé textury a uvnitř super jemnou a chutnou chuť. Lehké, vzdušné krusty Pinsa Romana přispívají k úžasně chutné lahůdce, kterou všichni milovníci pizzy MUSÍ vyzkoušet!
Pinsa a pizza – rozdíly
Hlavní rozdíl mezi Pinsou a Pizzou, který si všimnete, je jedinečný tvar. Zatímco pizza je kulatá, pinsa je vždycky oválná. Existuje však celá řada rozdílů mezi Pinsa a Pizza mimo vzhled.
Těsto na pinsu je vyrobeno z kombinace sóji, rýže a pšeničné mouky, díky čemuž je mnohem zdravější alternativou k tradiční pizze. Proces výroby těsta se liší od obvyklé pizzy, protože je fermentována až 72 hodin a pečena při nižší teplotě. Díky tomu je těsto vysoce hydratované, protože obsahuje až 80% vody – což vede k řadě skvělých zdravotních výhod!
Pinsa je snadněji stravitelná díky řadě faktorů. Vysoce hydratované těsto pomáhá jídlu přirozeně a rychleji procházet trávicí soustavou.
To není vše … během období zrání se složité cukry a bílkoviny rozpadají na jednoduché cukry a aminokyseliny. 72hodinový fermentační proces také rozkládá škroby, což usnadňuje zpracování pinsové pizzy.
PINSA OBSAHUJE ZDRAVĚJŠÍ SLOŽKY
Jednoduchost a zdravost ingrediencí spolu s metodou studeného vaření činí z Pinsy alternativu k tradiční pizze s nízkým obsahem kalorií, nízkým obsahem karbohydrátů a nízkým obsahem tuku. Pinsa je proto skvělou chutnou pochoutkou pro ty, kteří chtějí jíst přírodní a zdravé jídlo.
Roman Pinsa má méně škrobu, méně lepků, méně cholesterolu, méně cukru A méně tuků! Těsto je také vyrobeno z přírodního olivového oleje a v receptuře neobsahuje žádná umělé přísady, přísady ani konzervační látky.